Husflue
Endelig noe å ta bilde av! En husflue kom frem i mildværet.
Utstyr
  • Nikon D1
  • Sigma APO 180mm macro AF
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetSigma 180mm macro med 50mm reversert. Ca fire gangers forstørrelse.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger447
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_42174} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Mats L.

Særdeles bra bilete. Utruleg flott at du har klart å fange opp dei svære augo såpass skarpt. Likte dette her.
Kari Anne H.

Denne var stygg, men bildet var veldig bra ;)

c'', kah
Cathrine K.

Hei Jeg liker at du har bløret en del av flua og at hodet er bare fokusert .Det virker som flua stikker ut av bilde spesielt øynene. ....Cat
Jonas L.

Fint nærbilde.
Skulle ønske ørlite mer dybdeskarphet (for å fått hele ''hodet'' skarpt), men uansett bra.
mvh JL
Lars Erik N.

Kuuult. Jeg skulle også ønsket meg mer dybde, men det er vel neppe lett. Ser du har f/16 allerede. Jeg har også tenkt på å gjøre det samme. Hvordan fester du den reverserte 50 mm foran sigma'n?? Og hvor kjøpte du evt. den ''dingsen''.
- Lars
Mehrzad G.

Kjempebra makrobilde.

mvh Mehrzad
Nils B.

Er det rart vi synes de er ufyselige. Flott macrobilde, men muligens litt for nært. Bildet trenger ikke mer skarphet enn det du viser her. Mer skarphet tror jeg hadde ødelagt noe av intrykket som jeg blir sittende med. Men Nært og flott.
mvh Nils
Jarl Fr. E.

Hei Lars, det er meget enkelt å få festet 50mm foran. Skaff deg to Cokinringer som brukes til å feste Cokin sin holder for firkant filtre. Her har jeg limt sammen to ringer i 52mm med lynlim og bare skrudd de to objektivene sammen.

Og til de som ønsker med nedblending for økt dybdeskarphet, det er ikke lurt å blende ned noe særlig mer enn f16 da det vil forringe bildekvaliteten mer enn fordelen av økt dybdeskarphet. Økningen av dybdeskarpheten vil også være minimal.
Carsten A.

Fint fargerikt bilde av disse meget spesielle øynene. Jeg kan for min del ikke forstå hvorfor disse fargerike, vakre OG særdeles funksjonelle øynene skal betraktes som vemmelige el. lign.. Tovingene (diptera), herunder fluer, klegg, mygg osv. har omtrent uten unntak vakre og fantastiske øyne, om en bare kommer nær nok, se også mitt bilde av øynene til en regnklegg, bilde nr. 4964

En 50mm festet bakvendt på en 180mm er en fin teknikk. Mitt bilde av kleggens øyne ble forøvrig laget med en snudd 28mm på belg, begge deler kan gi god kvalitet ved fotografering i forstørrelse. Ingen av dem gir nevneverdig dybdeskarphet, og skal en få god skarphet må en, som JFE også påpeker, være varsom med for mye nedblending.
MVH CA
Arild S.

Spennede mønstre og artig med så nærme. Enig med CA om at det er fint/spennede å studere.

Flott bilde.

Arild
Per R. G.

hærligt bilde
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu